Clueless (Xiumin/Kris) {fordítás}

Eredeti történet: Clueless
Író: Resonae
Páros: Xiumin (Minseok) x Kris (Yifan)
Érintett banda: EXO
Korhatár: 12
Figyelmeztetés: Fiú x fiú szerelem



Yifan sokkal nagyobb Minseoknál, de ez egyáltalán nem gátolja meg őt abban, hogy a fiatalabbra pillantva azt gondolja, "heh, édes". Yifan általában zavartan pislog rá, mikor így nézi őt; mintha nem tudná eldönteni, hogy Minseok cukkolja-e őt vagy sem. Pedig nem. Igaz, Yifan egy óriás, de sokkal inkább egy óriás bébi. Mindenben ügyetlen, mintha még nem tanulta volna meg, hogy hogyan használja a hatalmas lábait és karjait. Ő vonzódik legjobban az aranyos dolgokhoz, melynek példája a folyamatosan növekvő plüssgyűjteménye. Olyan, mintha egy kisgyermek ragadt volna egy óriás testébe.

- Yifan - szól Minseok, mire a kanapén ülő szőke felé pillant. - Nézd, vettem neked valamit!

Éppen szabadnapjuk van, Minseok pedig egy nagy, fehér színű plüssmackóval tart felé. Olyan puha az anyaga, mint a selyem. Akkora, mint a férfi felsőteste. Yifan arca felragyog, akár egy gyermeké Karácsony reggelén, mikor meglátja. Felpattan a helyéről - melyet szinte azonnal elbitorol Luhan -, és barátjához siet ragyogó mosollyal az arcán.

- Nekem?

- Igen - kacag az idősebb, s felemeli tenyerét, hogy megpaskolja Yifan orcáját. - Tetszik?

- Igen, de... A mai egy különleges nap? - Minseok szinte hallja, ahogy a fiú fejében cikáznak a különböző elméletek, hogy vajon miért kap ajándékot. Megrázza a fejét válaszképp.

- Nem, csak megláttam, és gondoltam, talán tetszene neked - azzal felemeli egyik karját, Yifan pedig kissé lehajol, hogy megborzolhassa a haját. A szőke tincsek száraznak érződnek az ujjai alatt, így kissé elfintorodik. - Használod a balzsamot, amit vettem neked? A hajad még mindig nagyon sérült.

Yifan átöleli a mackót, majd kiegyenesedik, és az egyik hajtincsét kezdi morzsolgatni.

- Tudom. Legalább már nem olyan rossz, mint Sehuné. Mármint... Tetszik, hogy szőke, de a festék teljesen szétroncsolja. De amúgy jobb, mint azelőtt. Az a cucc, amit adtál, sokat segített.

Minseok grimaszol. Le kell kenyereznie a stylistot egy tortával és egy kis kedvességgel, hogy kihúzza belőle, milyen frizurát szán Yifannak legközelebbre. Ha pedig továbbra is szőkén szeretnék hagyni őt, muszáj lesz meggyőznie valahogy.

Yifan a kanapé felé húzza az idősebbet, ahol a többiek filmet néznek.

- Hé - panaszkodik Sehun, ahogy kiszúrja az új plüssöt. - Miért kap Yifan ajándékot? És a miénk hol van?

Válaszképp Minseok jelentőségteljes pillantást vet rá, és biccent egyet, Sehun pedig morogva ugyan, de felkel a helyéről. A legidősebb megpróbálja oda ültetni Yifant, de végül őt lökik a kanapéra, a fiú pedig elé; a padlón, barátja lábainak dőlve helyezkedik el. A plüssállat az ölében pihen, karjai a puha hasa köré fonódnak, hogy még közelebb húzza magához. Minseok Yifan hajtincseit babrálja, és azt kívánja, bárcsak ismét puhák lennének. Mosoly kúszik az ajkaira, de nem a filmben elhangzott poén miatt.

***

Minseok felajánlja, hogy felkeni Yifan hajára a balzsamot, így az engedelmesen a kanapé elé ül, le a földre. Az idősebb óvatosan simogatja a frissen mosott hajat, a fiú pedig boldogan hümmög az érzésre. Ujjak férkőznek a tincsek tövéhez, és masszírozni kezdik a fejbőrét. A mackó ismét Yifan ölében kap helyet, a fiú a plüss fejéhez nyomja az arcát, miközben Minseok a hajszálaiba dörzsöli a balzsamot.

Az idősebb a legalacsonyabb fokozatra kapcsolja a hajszárítót, hogy ne zavarja az időközben elszundított barátja álmát.

- Hé - szól, miután teljesen megszárította a nedves hajszálakat. - Menj az ágyba!

Yifan félálomban követi őt a szobájába. Jongdae már a másik ágyon szunyókál. A legidősebb elhúzza a takarót és alá fekteti a fiút.

- Minseok - motyogja arcát a játékához szorítva. - Maradj!

A férfi elmosolyodik, Yifan mögé fekszik, és közel húzza magához őt. Kissé kényelmetlen a magasságkülönbség miatt, de Minseoknak tetszik.

***

Yifan mélyen alszik, így egy centiméternyit sem moccan az eredeti pozíciójából. Minseok nyújtózkodik, mikor Jongdae ébresztőjének hangja pontban hat óra harminc perckor megtölti a szobát.

- Jongdae - morogja, és orrát Yifan hajához dörzsöli. - Kapcsold ki azt a vackot!

Továbbra is csak az ébresztő hangja hallatszik, így felemeli a fejét, hogy bosszús pillantással jutalmazhassa Jongdae-t. Szereti a többieket, persze, de ez az utolsó szabadnapjuk, és még csak nem is kíváncsi arra, hogy miért volt beállítva az ébresztő. Jongdae őt bámulja, egyik kezében a telefon, ami még mindig zenél. Az idősebb elfintorodik, tenyereit pedig Yifan füleire tapasztja.

- Hyung, mit csinálsz te itt?

- Alszom, már ha kikapcsolod azt. Ha felébreszted Yifant, talán még ennél is mérgesebb leszek. - Látja, hogy a fiú vonásai grimaszba torzulnak.

Jongdae gyorsan leállítja a telefon ébresztőjét.

- Amúgy miért volt beállítva hat órára?

- Elfelejtettem kikapcsolni - válaszolja, ez pedig már annyira jellemző Jongdae-re, hogy Minseok egy hangyányit felhorkant. - Miért alszol Yifan-hyunggal?

- Talán, mert megkért, hogy maradjak?

Jongdae játékosan húzogatni kezdi a szemöldökeit, de túlságosan álmos a tőle megszokott pimaszsághoz.

- Sok szerencsét! Mivel Yifan olyan ostoba, mint egy darab kő.

***

Yifan pontosan olyan ostoba, mint egy kődarabka, ha kapcsolatokról van szó, de Minseok szerint ez csak még aranyosabbá teszi őt. Az egyetlen, amire kifejezetten érzékeny, az a plüssgyűjteménye. Egyszer Chanyeol elcsent egy kisebb méretű játékot, hogy kiderítsék, Yifan vajon észreveszi-e a hiányát. Akkor este végül a fiú az egész lakrészt felforgatta, hogy megtalálja az elveszett állatkát. Minseoknak el kellett rohannia Chanyeolhoz, és visszarabolnia a kis cápát, nehogy Yifannál eltörjön a mécses.

A legidősebb újabb példánnyal gazdagítja a gyűjteményt. Ez alkalommal egy sárkányplüssel, amit a sarki boltban vett. Yifannak azonnal feltűnik a játék, meg is kérdezi, hogy kié, de mivel senki  sem vallja magáénak, kisajátítja.

Ez újra és újra megtörténik. Minseok segít neki elrendezni az új példányokat a polcon vagy tornyot építeni belőlük.

- Ge - szól Zitao reggeli közben, mikor Yifan egy újabb kék állatkával sétál el előtte. - Olyan buta vagy, hogy az már édes.

- Mi? - kérdezi, de a fiú nem válaszol, csak vigyorog és tovább eszi a Yixing által elkészített tojást. Yifan morog, majd Minseokhoz bújik. Az ajkait enyhén lebiggyeszti, játékát pedig az ölébe húzza. Még mindig álmos - nem éppen korán kelő típus -, így a legidősebb ideje nagy részét azzal tölti, hogy rávegye őt az evésre.

Luhan drámaian felsóhajt.

- Yifan, te olyan idétlen vagy - azzal megpöcköli a fiú orrát, és Minseokra vigyorog. - Gondolom, ez is a vonzerőd része, huh?

Yifan duzzogva átöleli a kék plüssjátékát.

- Mégis miről hadovál mindenki? Mi az, amit rajtam kívül mindenki tud? - Minseok megpaskolja a feje búbját.

- Sohase változz meg, Fanfan!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

84 Bancroft Lane (The Chanxing Letters) {fordítás}

Írói próbák

Függőleges vagyok (OTP)